Joukkojen kustannuksiin muutoksia

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  Hyvät pelaajat,

  Ikariamin uusi keskustelufoorumi on avattu! Tästä päivästä lähtien (14.02.2019) tämä foorumi on lukutilassa 1 vuoden ajan. Voit jatkaa keskusteluita uudella foorumilla. Uudelle foorumille tulee luoda uusi käyttäjätili.

  Nähdään uudella foorumilla! Uusi foorumi: https://forum.ikariam.gameforge.com/

  • Joukkojen kustannuksiin muutoksia

   Elikkäs, nyky ika toimii lähes kokonaan massa taisteluiden voimalla. Liittouma jolla on enemmän massaa, niin voittaa. Tähän ei kummoista aktiivisuutta/ taktiikkaa tarvitse, tästä syystä peli onkin käytännössä kokonaan passivoitunut.

   Ehdotankin siis pientä muutosta, mitä on mietitty pienellä porukalla jo hetken aikaa pelin ja taktikoinnin elvyttämiseksi.
   Roimat kustannus korotukset joukoille suhteuttaen tilin kokoon. Täten enään pelissä ei pärjäisi liittouma jolla on eniten massaa, vaan liittouma joka osaa parhaiten taktikoida joukkejen suhteen. Tämä antaa myös pienemmille pelaajille mahdollisuuden taistella isompia vastaan ilman että jää välittömästi ison jyrän alle.
   Samalla päästäisiin eroon näistä nyky ikan naurettavista massa väännöistä jotka kestävät parhaimmillaan kuukausien verran(mikä myös syö käytännössä koko sotimisen idean), sillä joukkojen ylläpito oikeasti maksaisi.

   Julkaisin -wiliam, smod
  • Miten tilin koko mitataan?

   Joka tapauksessa tätä pystyis ehkä exploittaamaan tekemällä pieniä multitilejä joille siirtää isoilta tileiltä kultaa ja joukkoja. Hyvää yhteistyötä tekevät liitot menestyis paremmin, kun materiaalin siirto toimii hyvin, mutta massamatseja pienillä kustannuksilla ois edelleen.

   Miten ois sen sijaan vaikka joku ylimääränen kustannus reservissä odottaville joukoille? Halvimmalla pääsis kun aktiivisesti tuo lisää joukkoja taisteluun niin että reservissä odottaa vain vähän. Pieniä pelaajia se ei auttais yhtä paljon, mutta isolla massalla sotiva pelaaja maksais silti ylimääräistä.
   "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic" -A. C. Clarke
  • Eikö tilin koko yleensä mitata pisteillä? Mitä isompi tili, niin luonnillesti myös tätä kalliimmat kustannukset. Kustannukset siis kasvaisivat tilin kehityksen myötä.

   Kuten myös ehdotuksissani asiasta mainitsin, niin tämän kaltainen uudistus toisi myös samalla aktiivisuutta. Tavalla tai toisella..

   Joukkojen kustannukset vain todella korkealle niin alkaa tämä automaattisesti näkymään massa matsejen määrässä. Kenelläkään ei rajattomiin ole kultaa(edes niillä multi tileilläsi), niin tuo tämä myös automaattisesti strategiaa mukaan kun ei enää olekkaan varaa pitää niitä yli 5k laivastoja. Vaan oikeasti joudut miettimään mitä rakennat ja minkälaisella tähtäimellä.

   Tämän kaltainen päivitys tosiaan myös helpottaisi huomattavasti uusien pelaajien aloittamis kynnystä kun tietää että vanhemmallakin serverillä kykenee vielä aloittamaan pelaamisen vaikka sitten nollasta jäämättä heti isompien jalkoihin.
  • en kannata koska sit myös ne palajat jotka puolustaa vain omia kyliä ei ole varaa pitää sotilaita puolustamassa eli nekin olis sillon helpompi ryöstää en tosiaan kaannata ainoastaan sillon jos vaikuttaa vain sillonku hyökkää toisen pelajan kimppuun oliski 3-4 kertanen tuo kullan määrä kun hyökkää aktiivisen kimppuun ja jos on epä aktiivinen pelaja sillon olis edelleen tuo 2 kertanen ja jos hyökkää parpaarikylään myös sillon olis 2 kertanen
  • Vaikka massan määrä on vuosien mittaa kasvanut, pystyy passiivista massaa vastaan edelleen hyvällä yhteispelillä, aktiivisuudella ja taidolla pärjäämään. Tottakai onhan se luonnollista, että isot liitot ovat voimakkaampia kuin pienet, mutta tarviiko sitä lähteä muuttamaan pelimekaanisesti?

   Joukkojen kustannusten noustessa pisteiden mukaan mieleen tulee useampikin kysymys.
   - Jos kyseiset pisteet on kokonaispisteitä, miten ajatellaan eri pisteiden (tärkeimpänä rakennusmestarit & tutkijat) suhde pelaajille reilulla tavalla? On tilejä, joilla on miljoonia tutkimuspisteitä kiinni tieteellisissä tulevaisuuksissa, eikä näistä oikein ole hyötyä sotiessa kun nostaisivat pelkästään pisteitä ja siten sotimisen kustannuksia. Yhtäkkiä isoista vahvasti tutkimukseen panostaneista pelaajista tulisi heikkoja sotiessa kustannusten takia - eikä tutkimuksia pääse enää taaksepäinkään.
   - Jos pisteet ovat ainut kustannuksiin vaikuttava asia, onko kannattavaa lähteäkin purkamaan sotatiliä pienemmäksi? Mitä tekee turhilla varastoilla, säilytysalueilla, tuotantorakennuksilla, vähentäjillä jne jne. kun kaikki tuovat tilille vaan kokoa? Poistamalla säästäisi pisteissä ja kunnon sotatilille jäljelle jäisi vaan korkea asukasluku (tuottamassa kultaa), kasarmit ja telakat, sekä ne ehdottamasi halvemmat kustannukset.
   - Multitilit pilanneet muutenkin jo sotimisesta järkevyyttä kun kalustoa/kultaa löytyy aina sotivien liittojen ulkopuolelta lisää. Näkisin kyseisen ehdotuksen edestävän tätä ennestään. Kun ei ole isolla tilillä kannattavaa pitää paljoa joukkoja kerralla --> Jakaa joukkoja useampien multien kesken, josta sitten tarpeen mukaan siirretään kalustoa sotiville liittolaisille. Kulut olisivatkin korkeimmat niille yksi tileisille pelaajille, joilla kaikki joukot itsellään eikä kaverien pienemmillä multeilla sodan aikaan säästämässä isojen tilejen kuluilta.
   - Millä tavalla ajattelit joukkojen kustannusten nostamisen nostavan pelaajien aktiivisuutta? Kustannusten nostaminen saattaisi enemmäkin vähentää isojen pelaajien valmiiksi jo alhaisia sotahaluja entisestään. Pienten pelaajien osalta parempi mennä vaan suoraan uudemmille servereille, joissa ei suuria tilejä uhkanaan.

   Hyvä keksiä sotimiseen jotain uutta, mutta kyseinen ehdotus ei tuollaiseen toimisi kaikkia pelaajia kohtaan reilusti. Pelin idea on lopulta kuitenkin kasvattaa valtakuntaansa suuremmaksi, jolloin myöskin mahdollisuus sotia pidempään voimistuu pisteiden mukana. Strategiapelien sotiminen perustuu paljon joukkovoimaan, joten ihan loogista se, että suuremmat liitot isommilla pelaajilla pärjäävät parin pelaajan liittoja vastaan sotavoimassa.

   Jos sotimiseen halutaan tempoa kuukausia kestäviltä taisteluilta, itselle tulisi ehdotuksen sijaan mieleen sotaservereiltä tutut 5min eräpituudet ja x3 nopeammat joukkojen liikkeet. Tämä olisi kaikinpuolin reilumpi ratkaisu, koska vaikuttaa kaikkiin tasapuolisesti. Samalla päästäisiin suurempien pelaajien suuremmista joukkomääristä nopeammin eroon, eikä tarvitse niitä massavääntöjä katsella viikkoja.
  • GF on jo aikoja sitten ilmoittanut ettei sotaserverin asetukset tule ikinä voimaan normaaleilla servereillä, joten tästä ajatuksesta nyt voidaan jo taas luopua heti ensikättelyssä.
   En nyt ymmärrä miten te näette asian näin monimutkaisena pisteiden suhteen? Mitä isommat kokonais pisteet niin sitä suuremmat kustannukset, mutta tottakai tutkimuksilla saa kustannuksia kirittyä hieman pineimmiksi aivan kuin tähänkin asti. Jos et ole tajunnut tähänkään asti käyttää apunasi tutkimuksia niin tuskin tajuat jatkossakaan. Ja jos tajuat niin eipä se nyt edelleenkään tämän kaltaisen päivityksen jälkeen olisi pois suljettua alkaa keräämään näitä tutkimuksia.
   Hypätäämpä sitten kohtaan jossa kysyt onko sitten järkevää alkaa tämän kaltaisen päivityksen jälkeen purkamaan tiliä pienemmäksi? -Ei.. Mitä isompi tili, niin luonnollisesti myös sitä isompi kullan tuotto. Pienellä tilillä menee tovi kuitenkin kerätä kaikki tämä tarvittava kulta sotimiseen kun taas isolla tilillä siinä ei mene kuin hetki. Tämä nyt ei kuitenkaan taaskaan estä sitä etteikö pieni pelaaja tämän jälkeen hyvin voisi vastata isomman pelaajan voimaan.

   Kaikki toiminta mitä tapahtuu pelissä lasketaan aktiivisuudeksi, menee sitten aika niitä resursseja siirrellessä tai miettiessä millä kokoonpanolla riittää kulta halaumallensa ajanjaksolle. Tähän astihan peli on sitä että lyöt kaikki 12 telakkaa tulille niin omalla kuin myös kaveriesi multi tileillä, jonka jälkeen odotat viikon ja ostat laivat kaverilta pois halvimmalla mahdollisella hinnalla. -Tämähän taas ei paljoa ajattelu työtä vaadi..
  • Alle miljoonan tilillä ei (välttämättä) yksin pärjää 10m tiliä vastaan, mutta ero kapenee huomattavasti sen jälkeen. Tätä pienemmillä on syytä agressiivisesti simssata, ja luulisi kohtalaisen ajan jälkeen sotakyenevän tilin olevan kasassa. Valmistautuminen on tärkein asia ja sotii sen verran kuin rahkeet riittävät. Jos oikein intoa riittää, niin useampaa tiliä tulille nykyisen ikariam filosofian mukaisesti tai sitten etsii isompaa tiliä itselleen (luulis niitä olevan tarjolla).

   Lisäksi sotiminen riippuu siitä, miten infrastruktuuri on rakennettu. Veikkaan, että serverin isoimmat tilit eivät järkevästi ympärivuorokautiseen sotaan kykene, kun muut simssaaamiseen suunnatut rakennukset vievät sotimiseen tarkoitettujen rakennusten paikkoja. Toki kullan tuotto on suurempi, mutta jos hepa ei riitä 24/7 tai yhdellä kasarmilla yrittää puskea joukkoja ulos niin tulos on nolla. Toki tason 42 muuri suojaa jotain, mutta ei sillä taistelua voiteta. Pelkät rakennuspisteet eivät kerro sotakunnosta kaikkea ja siksi johonkin muuhun kustannusten sitominen olisi järkevämpä.

   Ennemminkin joukkojen myyminen ja sitä kautta tapahtuva sotaresurssiensiirto on ongelmallista. Hyvänä esimerkkinä on Delta-serverillä Von Manatoksen 700k kenut, sillä tämmöstä määrää ei yksi pelaaja voi mitenkään itse rakentaa. Kullankin siirtäminen onnistuu tätä kautta aika vaivattomasti. Tätä myötä sotakalusto ja sotimiseen vaaditut resurssit ovat lähes rajoittamattomat, kun väännöt rahoitetaan toisilla tileillä. Ehkäpä jonkinnäköinen kulujen kasvu armeijan koon kasvaessa voisi toimia paremmin, esimerkiksi yli 100k kenujen osalta tulee 1-x% per 1k kenuja kuluihin lisää ja suuremmat armeijat käyvät huomattavasti kalliimmaksi hallinnoida (joka on sinänsä järkevää - isompaa armeijaa vaikeampi koordinoida).
  • Taisivat kysymykseni mennä hieman ohi, joten selkeytetään hieman uudelleen.

   Zepari wrote:

   En nyt ymmärrä miten te näette asian näin monimutkaisena pisteiden suhteen? Mitä isommat kokonais pisteet niin sitä suuremmat kustannukset, mutta tottakai tutkimuksilla saa kustannuksia kirittyä hieman pineimmiksi aivan kuin tähänkin asti. Jos et ole tajunnut tähänkään asti käyttää apunasi tutkimuksia niin tuskin tajuat jatkossakaan. Ja jos tajuat niin eipä se nyt edelleenkään tämän kaltaisen päivityksen jälkeen olisi pois suljettua alkaa keräämään näitä tutkimuksia.

   Jos kustannukset kasvaisivat pelkästään kokonaispisteiden mukaan, ei asia niin yksinkertainen ole. Kuten mainitsin jo aikaisemmassa: Tilit joiden pisteistä suurin osa on tutkimuspisteissä ja varsinkin tieteellisissä tulevaisuuksissa saisivat lisäkuluja pelkästään pisteidensä perusteella hyötymättä näistä pisteistään sotilaallisesti.

   Mietitään esim. sotimassa pelaajaa jolla on 5,5m rakennusmestareita ja 2,5m tutkimuspisteitä vaikka suurimmaksi osassa tieteellisissä (n. 8M kokoinen kokonaispisteissä) vastaan pelaaja, jolla 5,5m rakennusmestareita ja 0,5m tutkimuspisteitä (n. 6M, mutta juuri ja juuri tulevaisuudet aluillaan). Kummalla olisi etu sotimisessa joukkojen kulujen ollessa suuremmat pidemmälle tutkineella? Todennäköisesti pienemmällä, koska rakennukset pystyisivät olemaan tismalleen samat kuin edellä mainitulla, mutta sotimisen kulut pienemmät ehdotuksen myötä.

   Isoimmilla tieteiden ystävillä tämä voi tarkoittaa miljoonia kokonapisteitä tieteellisissä tulevaisuuksissa, jotka lisäävätkin sotimisen kuluja ja olisivat siten jopa pelaajalleen haitallisia. Tämä on pelin pisteitä kasvattamalla tulee paremmaksi vastaista kun osan tutkimuspisteistäkin voi laskea jopa haitallisiksi sotimista ajatellen.
   Miksi panostaa tieteellisiin tulevaisuuksiin lainkaan jos ne lisäävät sotimisen kuluja?

   Zepari wrote:

   Hypätäämpä sitten kohtaan jossa kysyt onko sitten järkevää alkaa tämän kaltaisen päivityksen jälkeen purkamaan tiliä pienemmäksi? -Ei.. Mitä isompi tili, niin luonnollisesti myös sitä isompi kullan tuotto. Pienellä tilillä menee tovi kuitenkin kerätä kaikki tämä tarvittava kulta sotimiseen kun taas isolla tilillä siinä ei mene kuin hetki. Tämä nyt ei kuitenkaan taaskaan estä sitä etteikö pieni pelaaja tämän jälkeen hyvin voisi vastata isomman pelaajan voimaan.

   Kuten aikaisemmin sanoin, purkamalla kullankeräämisen ja joukkojen tuotannon kannalta turhia rakennuksia vähentäisi tilin kokoa ja siten sotilaidensa ylläpitokustannuksia. Mitä tekisi sotatilillä enää tuotantorakennuksilla, vähentäjillä, säilytysalueilla jne. kun ne lisäävät vain pistemäärää eivätkä edistä lainkaan sotakykyä? 10M tilistä jolla jo valmiiksi max. telakat saa kevyesti pari miljoonaa ylimääräistä pistettä pois purkamalla säilytysalueita ja tuotantorakennuksia, joilloin joukkojen kustannukset väheneisi.

   Tämäkin on pelin rakentamalla kehittyy paremmaksi vastaista kun osa rakennuksista onkin sotakulujen kannalta haittallisia. Miksi nostaa osan rakennuksista tasoja lainkaan (esim. ne kalliit säilytysalueet) kun nämä nostavat samalla sotimisen kustannuksia?
  • Legender wrote:

   Taisivat kysymykseni mennä hieman ohi, joten selkeytetään hieman uudelleen.

   Zepari wrote:

   En nyt ymmärrä miten te näette asian näin monimutkaisena pisteiden suhteen? Mitä isommat kokonais pisteet niin sitä suuremmat kustannukset, mutta tottakai tutkimuksilla saa kustannuksia kirittyä hieman pineimmiksi aivan kuin tähänkin asti. Jos et ole tajunnut tähänkään asti käyttää apunasi tutkimuksia niin tuskin tajuat jatkossakaan. Ja jos tajuat niin eipä se nyt edelleenkään tämän kaltaisen päivityksen jälkeen olisi pois suljettua alkaa keräämään näitä tutkimuksia.
   Jos kustannukset kasvaisivat pelkästään kokonaispisteiden mukaan, ei asia niin yksinkertainen ole. Kuten mainitsin jo aikaisemmassa: Tilit joiden pisteistä suurin osa on tutkimuspisteissä ja varsinkin tieteellisissä tulevaisuuksissa saisivat lisäkuluja pelkästään pisteidensä perusteella hyötymättä näistä pisteistään sotilaallisesti.

   Mietitään esim. sotimassa pelaajaa jolla on 5,5m rakennusmestareita ja 2,5m tutkimuspisteitä vaikka suurimmaksi osassa tieteellisissä (n. 8M kokoinen kokonaispisteissä) vastaan pelaaja, jolla 5,5m rakennusmestareita ja 0,5m tutkimuspisteitä (n. 6M, mutta juuri ja juuri tulevaisuudet aluillaan). Kummalla olisi etu sotimisessa joukkojen kulujen ollessa suuremmat pidemmälle tutkineella? Todennäköisesti pienemmällä, koska rakennukset pystyisivät olemaan tismalleen samat kuin edellä mainitulla, mutta sotimisen kulut pienemmät ehdotuksen myötä.

   Isoimmilla tieteiden ystävillä tämä voi tarkoittaa miljoonia kokonapisteitä tieteellisissä tulevaisuuksissa, jotka lisäävätkin sotimisen kuluja ja olisivat siten jopa pelaajalleen haitallisia. Tämä on pelin pisteitä kasvattamalla tulee paremmaksi vastaista kun osan tutkimuspisteistäkin voi laskea jopa haitallisiksi sotimista ajatellen.
   Miksi panostaa tieteellisiin tulevaisuuksiin lainkaan jos ne lisäävät sotimisen kuluja?
   Tason 25 tieteellinen tulevaisuus tuntuisi tässä tilanteessa aika huonolta ratkaisulta, varsinkin kun se on järkevintä tutkia ensiksi pitkällä tähtäimellä.
  • Vaikka Zeparin kanssa olenkin samaa mieltä siittä että, peli kärsii epäaktiivisuudesta.
   Ja että, pelille olisi hyvä keksiä jotain joka sen aktivoisi (olettaen, ettei ole jo liian myöhäistä sen suhteen.).


   Ja ainakin normielämään ajatellen voisi ajatella että, isommat ja "tehokkaammat" joukot veisi enemmän kuluja isommille pelaajille.


   Tässä ehdotuksessa on yksi ongelma:
   "Roimat kustannus korotukset joukoille suhteuttaen tilin kokoon"


   - Mitä tämä tarkottaisi loppujen lopuksi.
   En ole niin tyhmä, etten tajuaisi sen tarkoittavan pisteisiin nojautuvaa. Vaan tarkoitan sitä, että miten se laskettaisiin ja mitkä olisi ne rajat. Ehdotuksesta kuitenkin uupuu tälläinen mietintö, kuinka asiat toimisi käytännössä.


   Tämä taasen liittyy ehdotuksen luomisessa olevaan ongelmaan. Joka on useampi osanen.
   1. Ehdotuksen rakentaminen on erittäin hidasta. Ja huomaa useassa kommentissa sen, kuinka ehdotuksen tekijä iskee välittömästi kiinni henkilöihin jotka vastustaa tai kyseenalaistaa tämän.
   2. Toisekseen, aloittajan kommenteissa vaan pyöritään ympyrää ja jätetään oikeastaan vastaamatta kysymyksiin sen tarkemmin vaan "vastataan sitä alkuperäistä virttä".
   3. Myös kun ottaa huomioon mitä tämäkin opas mainitsee Ohje ehdotuksien tekoon "Kaikki lähtee liikkeelle siitä, että luot uuden ketjun alueelle ja kerrot ideastasi. Tämän jälkeen käyttäjät ja yhteisöavustajat (CoHe:t) auttavat sinua ehostamaan ideaasi. Kun ehdotus on valmis..." herää epäilys, että
   4. Nyt on ehdottajilla joku keksitty ominaisuus päässään ja pidetään siittä tiukasti kiinni. Tätä tukee myös aloituspostauksessa oleva lausahdus: Ehdotankin siis pientä muutosta, mitä on mietitty pienellä porukalla jo hetken aikaa pelin ja taktikoinnin elvyttämiseksi."


   Ongelma on toisin sanoen siinä, että Zepari on parin kaverinsa kanssa keksinyt hyvän idean, kertoo siittä vaan puolet ja odottaa jokaisen kumartavan zeparia ja sen kavereita jotka on keksineet _mielestänsä_ parhaimman tavan pelastaa ikariam ja sen epäaktiivisuus.


   Se valitettava pointti on vaan siinä, että ehdotus ei ole todellakaan valmis ja se vaatii paljon kehittämistä ennenkuin sen äänestystä voisi edes harkita. Ja kehittämiseen ei hirveästi tunnu olevan innostusta zeparilla.
   "Joko tuo tapetti lähtee tai sitten minä"

   (Oscar Wilde kuollessaan)

  • Ihan hyvältähän tämä idea kuulostaa :thumbsup:
   Muunnan 100k multistani pelin parhaimman sotatilin kun vain poistan kaikki kaupungit ja jätän pääkaupunkiin maximi tason pörssin ja kauppapaikan. Tateilla ihmeet kuntoon. Siirrän kullat ja joukot muilta multeilta ja ultimaattinen sotatili on valmis :B:
   Mutta suurin kysymys kuuluukin kuinka paljon tuo tilin koko vaikuttaa joukkojen ylläpitokustannuksiin? Jos tämä vaikuttaisi radikaalisti ylläpitokustannuksiin niin sittenhän ikariam muuntuisi aivan multeilla pelaamiseen... (ellei se sitä jo ole ;) )

   Kiitoksia sigistä Ors :thumbsup:
  • Tottakai idea on mielestämme hyvä, enhän tätä muuden ehdottaisi..? Ymmärrän kyllä yskän dahlainen kommentoinnissa sillä tämähän ei peliä ole pelannut vuosiin vaan notkuu vain kuolleella palstalla spämmi osioissa.. Miksi siis odottaisinkaan että nyky pelisysteemiä/ itse peliä tuntisit. Pahoittelut tästä..

   Mutta asiaan: Ehdotukseen en lisännyt kustannus arvioita, sillä jos nämä olisin itse lisännyt niin tämä ehdotus olisi saanut suoran hylkäyksen, sillä massa markuillehan tämä ei olisi tälläisenään ikinä kelvannut. Tarkoitus oli luoda keskustelua mahdollisista uusista kustannuksista ja tätä kautta luoda kompromissejä.

   Aiemmin myös mietitty miten tutkimukset tähän uudistukseen vaikuttaisivat; samanlailla kuin tähänkin asti. Edelleen painotan tätä tosi asiaa että jos et tähänkään asti ole tajunnut käyttää tutkimuksien suomia etuja hyväksi, niin tuskin tämänkaltainen pelaaja tajuaa asiaa jatkossakaan. Eikö siis pelaaja ole siis itse vastuussa omista toilailuistaan.. Muistetaan myös tämä tosi seikka että pelin pelaajat kuuluvat käytännössä kahteen eri kategoriaan; Sotijat ja simssaajat.
   Simssaajillehan tämä ei toisi mitään uutta, eikä tämä myöskään vaikuttaisi heidän peliinsä mitenkään, toisin kuin itse sotijille.
   WalkerFromTexas esitti hyvän pointin asiasta ettei tämän jälkeen mm. tason 25 tieteellinen tulevaisuus olisi enään se fiksuin raktaisu, mutta tarvitseeko kaiken aina olla niin helppoa kuin tämä peli tällä hetkellä on? Erillaisilla tileillä saataisiin erillaisia ratkaisuja tähänkin peliin ja taisteluihin. Kuten olen maininnut niin nämä taistelut ovat tällä hetkellä aikalailla samaa pullaa ilman mitään isoja eroja/ strategioita mitä mm. ennen vanhaa vielä tässäkin pelissä joutui esittämään ennen tiettyjä ominaisuuksien poistoja.

   Jotain elvytystähän tämä peli kaipaa, ja tässä nyt olisi ainakin yksi ehdotus miten tästäkin vielä edes saattaisi saada hieman mielenkiintoisemma.

   Mielästäni homma on erittäin simppeli, pahoittelut siis vastaukseni ovat olleet tökeröitä.
  • Zepari wrote:

   GF on jo aikoja sitten ilmoittanut ettei sotaserverin asetukset tule ikinä voimaan normaaleilla servereillä, joten tästä ajatuksesta nyt voidaan jo taas luopua heti ensikättelyssä
   Normaaleille servereille näitä erikoisasetuksia ei ole vieläkään tulossa. Toisaalta juuri avattiin parisenkymmentä uutta sotaserveriä, jotka eivät pääty automaattisesti. Näille servereille on aina mahdollista mennä kokeilemaan eri asetuksia ja ehkä hieman räväkämpää menoa?

   Tällä hetkellähän taitaa olla juuri päinvastoin kuin ehdotuksessa ehdotetaan, mitä pitemmälle tutkit sen halvemmaksi sotiminen (joukot ja laivasto) tulevat. En itse usko että tätä kaavaa lähdettäisiin radikaalisti kääntämään päinvastaiseksi, ainakaan jo käynnissä olevien serverien suhteen.

   Uusia servereitä on avattu usein ja avataan todennäköisesti lisää (jos sama kaava jatkuu), joten myös uusilla pelaajilla on mahdollisuus päästä mukaan kärkikahinoihin.

   Ja muistutuksena vielä kaikille, että pidetään ketju siistinä ja ei postata varsinaiseen ideaan kuulumattomia asioita tänne.

   (Ja kaikki tässä viestissä oli minun näkemyksiäni ja tietämyksiäni, eikä kenenkään ylemmän tahon)

   SÄÄNNÖT
   Kohdatessasi ongelmia, katso ensin UKK ja Oppaat
   Kysymyksiä?, kokeile HAKUA
   Juttu seuraa: IRC
   Jos tarvitset tiimin apua,ota yhteyttä Supportissa